top of page

OVER BTL GUITARS

"One mans trash, is another mans treasure"

Ik ben Martijn en BTL Guitars begon als mijn afstudeerproject aan de HKU. Als tiener wilde ik de nieuwe Jimi Hendrix zijn. Nu combineer ik mijn liefde voor gitaren met het groeiende besef dat ik bij wil dragen aan een betere wereld. Ik wilde altijd al mijn eigen gitaar bouwen en tijdens mijn afstuderen onderzocht ik of dit mogelijk was van afvalmateriaal. Ja was het antwoord, gerecycled plastic werd het materiaal en BTL Guitars is het resultaat.

vdk foto1_edited.jpg
Over BTL Guitars: Over
20220330_114508_edited.jpg

Het plastic dat wordt gebruikt voor deze gitaren komt afkomtig van Community Plastics . Samen met wijkbewoners uit Rotterdam zamelen ze plastic in en voorkomen ze dat waardevolle grondstoffen worden weggegooid. Daar staat ook de extruder, waarmee we het gesmolten gerecycled plastic de mal in gieten.

Over BTL Guitars: Afbeelding

Het maken van de gitaren begon allemaal bij De Haan Guitars. Daar geeft Frank de Haan onder andere gitaarbouw workshops en die durfde het aan om mij met mijn bodies van gerecycled plastic toe te laten in zijn werkplaats. Een paar jaar verder, en met meerdere prototypes achter de rug, ben ik eindelijk klaar om de rest van de wereld te laten genieten van deze toffe gitaren net zoals ik dat de afgelopen jaren heb mogen doen.

20210512_155724 (1)_edited.jpg
Over BTL Guitars: Welkom
Over BTL Guitars: Instagram
bottom of page